Grafisch ontwerp met een potlood

|
Geschreven door Kim de Vaal
Dag van het potlood
Het is vandaag de dag van het potlood. Waarom zouden we hierover schrijven? Het is voor ons al grafisch ontwerpers onmisbaar. En we staan graag sil bij deze fijne uitvinding van grafiet ingekapseld in een buis van hout.

De start van een nieuw ontwerp begint altijd met een potlood en een leeg vel papier. Waarom? We kunnen met het potlood gummen en opnieuw beginnen. Net zolang tot het perfecte ontwerp bestaat. Niks wordt definitief vastgelegd.

Waar een pen een onuitwisbare lijn zet, daar kunnen we met het potlood en de gum nog verandering maken. Doeltreffende ontwerpen worden niet in één keer ontwikkelt. Het uitwisbare van een potlood is daarom ook zo fijn. Ook al is er een definitief potlood ontwerp dan verandert er op het scherm hier en daar ook nog wel wat. Pas als het in onze ogen een perfect logo, flyer of websiteontwerp is sturen wij een eerste opzet op.

Niet tevreden met het ontwerp? We scherpen het potlood en starten opnieuw. Zo ontstaat er het perfecte ontwerp dat past binnen jouw organisatie.

Wist je al dat… het potlood op 30 maart 1858 door Hymen Lipman ontworpen is? En dat een enkel hout potlood zo’n 45.000 woorden kan schrijven of een lijn kan teken van ruim 56 kilometer lang? En dat de eerste potloden geel waren, omdat deze kleur geassocieerd worden met royalty en eer. Mensen ontwikkelde daardoor al snel een voorkeur voor het gele potlood.

Probeer vandaag eens wat vaker het potlood te gebruiken en ontdek jouw creativiteit. We zien graag wat jij vandaag met het potlood tekent. Tag ons op Facebook of Twitter en laat zien wat je gemaakt hebt!