Ga jij inhaken met Sinterklaas?

|
Geschreven door Reclamebureau lv design
Sinterklaas inhaker
Zaterdag is het zover, Sinterklaas komt weer in het land. De traditie is op volle gang. Veel bedrijven haken hierop in. Een inhaker werkt positief aan het bedrijfsimago. Dit maakt december dan ook de maand voor acties.

Een inhaker levert niet altijd meer omzet op. Het levert een bijdrage aan een origineler en sympathieker bedrijfsimago. Subtiel inhaken doe je al door een kleine aanpassing van je logo op Social Media.
Veel bedrijven zetten Sinterklaasacties voornamelijk in, om te werken aan naamsbekendheid en het verhogen van het bedrijfsimago. Een investering voor de lange termijn. Wij geven 5 leuke ideeën om mee aan de slag te gaan:

1. Schoen zetten

Laat de kinderen van klanten een schoen zetten. Dit kan ook virtueel door een Facebook of Instagramactie. Misschien een voor de hand liggende actie maar het werkt zeker positief.

2. Strooien met acties

Laat kinderen een kleurplaat inkleuren die jij meegeeft of laat downloaden vanaf je website. Of geef iedere klant een nummer mee en kies 5 december een winnaar uit. De winnaar maak je bekend door een video op jouw social mediapagina’s.
Of geef bij besteding van een bepaald product of ordewaarde een chocoladeletter, een zak pepernoten of kruidnoten weg.

3. Wees ook een goedheiligman

Ga zelf voor Sint of Piet spelen. Dit kan ook als teamuitje en deel dit op je social media. Het spelen van Piet is niet voor iedereen weggelegd, maar helpen bij het sminken, zorgen voor geluid of aankleding is ook een optie.
Investeer een gedeelte van de bedrijfsomzet in Sinterklaascadeaus. Dit kunnen ook producten zijn die minder goed lopen. En steun hiermee minder bedeelden op pakjesavond. Dit kan ook in samenwerking met ondernemers uit de buurt.

4. Zichtbaarheid

Ontvang je vaak bezoekers of zit je aan een drukke straat? Maak dan gebruik van raamstickers, een poster of spandoek. Zet hier grote dozen ingepakt met Sinterklaaspapier naast en val op.

5. Snoepgoed wedstrijd

Wie bakt de lekkerste peper- of kruidnoten. Wat is het geheime ingrediënt? Creëer een online actie om het lekkerste recept te delen.
 

Sinterklaas is de tijd van verlanglijstjes

Om de stress van verlanglijstje te vermijden maakte wij voor jullie een printbaar verlanglijst. 
Sinterklaas verlanglijst

Download hier ons Sinterklaas verlanglijstje


Wil jij een Sinterklaas actie opzetten, maar heb je hierbij hulp nodig? lv design helpt je graag. Neem hiervoor contact op.