Snelheid mobiele website wordt nog belangrijker!

|
Geschreven door Reclamebureau lv design
Snelheid mobiele website

 

Om zo snel mogelijk een antwoord te vinden op gestelde vragen is de snelheid van je website belangrijk. Gister maakte Google bekend dat dit vanaf juli 2018 een belangrijke factor wordt voor mobiele zoekers. Wat betekend dit voor jouw website?

Waarom vindt Google de snelheid van je website?

Google voert alleen een rankingfactor wijziging door die het gebruikersgemak vergroot of de ervaring van de bezoeker verbeterd. Ondanks mobiele telefoons en tablets steeds sneller worden, blijft de website laadtijd trager dan op een desktopcomputer. Ook jij zal het regelmatig meemaken dat je naar een wit scherm blijft kijken. Vanaf juli wil Google hier een einde aan maken. Ze maken een nieuwe SEO ranking op basis van jouw website snelheid. Heb jij een trage mobiele website? Dan is het tijd voor actie. Je hebt nu de tijd om er wat aan te doen. Niet alleen voor je SEO is het belangrijk, maar je wil je bezoekers ook tevredenstellen met een snelle website.

Er is geen specifieke tool om te zien of jouw website lager gaat ranken. Wel kun je via bijvoorbeeld Google Pagespeed Insights tool kijken of jouw website op de goede weg is. Typ je websiteadres in en krijg een rapportcijfer, zowel voor mobiel als voor desktop. Het is wel belangrijk om te weten is dat de snelheid per pagina wordt berekend. Google geeft je meteen tips om de snelheid te verhogen. Deze kun je niet altijd zelf uitvoeren, omdat dit om technische aanpassingen gaat.

Mocht je hiervoor hulp kunnen gebruiken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Deel het bericht ook onder zakenrelaties om hen ook op de hoogte te stellen.

Neem contact op