Vertel het met een infographic, praatplaat of factsheet

Wil je dat met complexe inhoud of grote stukken data informeren of overtuigen? Maak je boodschap visueel.

Verslagen en Programma's
90% informatie verzonden door beeld
Infographic en visuals

Een infographic zet een gecompliceerd onderwerp om naar een boeiend en begrijpbaar beeld.

Complexe inhoud en grote stukken data, dat leest en onthoudt nauwelijks iemand. Wil je deze inhoud wel overbrengen? Laat beeld werken voor je.

Geef de inhoud een visueel gezicht in onder andere rapporten, (programma)plannen, financiële stukken, artikelen en tijdens bijeenkomsten en presentaties. Je gaat inspireren, overtuigen en informeren. 

 

De belangrijkste speerpunten geven je een visueel gezicht. Wil je samen een overtuigende of informerende infographic realiseren?

Past een infographic bij mijn doel?

Je gebruikt het…

  • als je cijfers, feiten of statistieken begrijpelijk wil presenteren;
  • bij het overzichtelijk overbrengen van een tijdlijn of planning;
  • als je een ingewikkelde procesbeschrijving of dienst gaat delen. Bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst of klantgesprek;
  • om te overtuigen bij een presentatie van een nieuw idee of sneak preview;
  • als je de belangrijkste inhoud op wil laten vallen en deze makkelijk wil delen via email, website en social media.
Hoe maak ik een infographic

Voorbeeld infographic

Infographic

Stroomopwaarts

Begroting

Gemeente Schiedam

Folder met houder

Cardo

Wat jij draagvlak
met je infographic?

Klantenervaring

Wij hielpen al vele klanten

Wij werken al jaren prettig samen met lv design. Ze denken goed mee, zijn vriendelijke en behulpzaam. Ze maken duidelijke afspraken en reageren altijd erg snel.
Maurinke Lindenburg
dé Vastgoed Experts
lv design blinkt uit in duidelijke communicatie, heldere afspraken en een snelle reactietijd. Met als extra service meedenken vanuit eigen expertise maakt het tot een heel fijne samenwerking en een top eindresultaat!
Adviseurs Planning & Control
Stroomopwaarts
LV Design maakt onze documenten helder, overzichtelijk en prettig leesbaar. LV Design is snel, flexibel en betrouwbaar in haar dienstverlening.
Planning & Control
Gemeente Schiedam

Meest gestelde vragen

Start

De eerste fase bestaat uit het verzamelen van de inhoud. We inventariseren eventuele:

  • Teksten
  • Beeldmateriaal
  • Grafieken en tabellen
  • Infographics
  • Data en cijfers

Proces

In de tweede fase gaan we schrappen. We gaan kijken welke informatie er minimaal nodig is om de boodschap over te brengen. We schetsen een visueel aantrekkelijk geheel.

 

Afronding

In de laatste fase komt de inhoud en het visuele beeld samen. We maken er een lopend geheel van dat past bij de gewenste vorm.

Een ideale vorm van een infographic bestaat er niet. Het formaat is afhankelijk van de boodschap en waar deze gaat verschijnen. Een infographic in een verslag kan op A4 formaat gemaakt worden, maar is het bedoeld als poster dan moet deze groter opgemaakt worden. 

Een concept ontwerp leveren we gemiddeld binnen 3 weken. De totale looptijd is afhankelijk van alle aangeleverde input en wijzigingsrondes. Heb je het eerder nodig, vraag naar de mogelijkheden.

Het is altijd maatwerk. De kosten variëren door de tijd en het aantal overlegmomenten dat nodig is voor de realisatie. Ook het niveau van de complexiteit van het illustratiewerk heeft invloed op de prijs. Een infographic begint bij € 450,- excl. BTW.

Wanneer je vragen niet beantwoord zijn dan kun je contact opnemen per mail info@lvdesign.nl. Reactie ontvang je binnen 2 werkdagen. Telefonisch bel je ons op 06 11 12 38 28 (Kim) of 06 81 90 05 05 (Rémon). Krijg je ons telefonisch niet te pakken? Laat dan een berichtje achter op de voicemail. Of stuur een Whatsapp bericht!

Wil je kennismaken?

Heb jij een creatieve uitdaging voor ons? Samen kijken we waar kansen liggen en wat we kunnen bereiken. Neem contact op met Kim.

kim de laak

Kim de Laak

Bel 06 11 12 38 28

Mail info@lvdesign.nl

Scroll naar boven